[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”882″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text]

Årsmødet 2021 d. 19.04.2021 – Dagli Brugsen Terslev.

Bestyrelsen består pr. 19.04.2021 af.

Butiksbestyrelsesmedlem:
– Martin Oleander
– Johnny Petersen
– Siw Mathiassen
– Helle Rosbjørn Eriksen
– Karen Karlebjerg
– Gitte Willumsen-Berg
– Pia Willumsen-Berg

Næstformand
– Rikke Sunding

Formand
– Brian Mathiassen

Butiksmedarbejderrepræsentant:
– Tanja

Butiksuddeler:
– Daniel

Bestyrelsens årsberetning.

Da årsmødet blev aflyst i 2020, dækker dette års beretning over bestyrelsens årsberetning for 2019 og 2020

Velkommen  

I dag er vi samlet til det lokale møde, hvor I som medlemmer kan få indsigt i forretningen og give udtryk for, hvordan I synes, den skal udvikle sig. 

Vi håber, at I vil bruge mødet til at få svar på jeres spørgsmål eller komme med jeres holdninger – grib muligheden og få noget at skulle ha’ sagt!

Har i spørgmål til bestyrelsen, kan i altid kontakt mig på tlf. 28 94 95 42

Vi er som bestyrelse glade for at give jer mulighed for at få indflydelse og være med til at sætte jeres præg på lokalsamfundet og butikkens udvikling. 

Det er også her på mødet i dag, at I som medlemmer vælger butikkens bestyrelse, som varetager jeres lokale interesser.

Coop er en andelsforening

Coop betyder samarbejde, fordi vi er mere end 1,9 millioner danskere sammen om andelsforeningen Coop. Som medlem har du betalt et indskud, og dermed købt en andel, da du meldte dig ind, og derfor ejer du en lille del af Coop.  

Fællesskabet og vores medlemsdemokrati er det, der skiller os fra de fleste andre virksomheder, og det er med til at gøre vores butik/brugsforening til noget helt særligt.

Både Coop og alle de selvstændige brugsforeninger i Coop er 100 % ejet af medlemmerne. Vi har altså ingen aktionærer, der skal have udbytte af vores forretning. Vi har kun vores medlemmer at tage hensyn til. 

1: Indledning og bestyrelsen byder velkommen

Nye medlemmer i 2020

I 2020 har mere end 48.000 nye medlemmer meldt sig ind i foreningen. Så pr. 1. januar 2021 er vi 1.894.035 medejere – siden da har vi rundet 1,9 mio. medlemmer. 

Af alle disse medlemmer er 582 af jer tilknyttet Dagli Brugsen Terslev. 

Coop App

Ud over at drive god og ansvarlig forretning for alle kunder, er det vores opgave at give vores medlemmer særlige fordele og indflydelse: Som medlem får du bonus og personlige tilbud, når du handler og bruger Coop app’en eller viser dit medlemskort. 

Ved udgangen af 2020 havde mere end 2 millioner Coop-kunder downloadet Coop app’en.

Coops app giver dig mange flere muligheder og funktioner, end du måske tror. Med din egen brugerprofil får du også en hel række funktioner, der gør hverdagen lettere og billigere for dig – og så kan du endda følge klimaaftrykket fra dine indkøb. 

Du får et enkelt overblik over din bonus, så du er sikker på at få det optjente beløb brugt. 

”Scan & Betal”
Du kan selvfølgelig også betale dine indkøb med app’en og komme nemt og hurtigt igennem butikken uden at stå i kø. Den mulighed har rigtig mange medlemmer benyttet sig af i det seneste år. 

Populariteten af Scan & Betal steg voldsomt med coronanedlukningen i foråret 2020, hvor ekstra mange medlemmer fandt stor tryghed i at benytte Scan & Betal, fordi de kunne springe køen over. 

 

Hvis du endnu ikke er kommet i gang med at bruge de mange fordele i Coop App eller har spørgsmål – så er du velkommen til at tage fat og få vejledning fra os i bestyrelsen.

Prime Konto

PrimeKonto er det nyeste skud på stammen i Coops app, som giver dig ekstra bonus og fordele. Du finder og opretter en PrimeKonto i Coop app’en. Når du har gjort det, indsætter du et fast beløb hver måned på min. 1.000 kr. til at handle for og betaler med app’en i butikken.

Du får 15 % i bonus på Änglamark, Thise, Irmas Hverdag, Coop 365 Økologi og Minirisk.

Du kan også vælge mellem en række ekstra fordele. Der er fordele til enhver smag – til dig, der er til lydbøger, streaming af TV-programmer og musik, oplevelser og til dig, der gerne vil gøre en forskel for klimaet. For hver ekstra 1.000 kr., du overfører til din PrimeKonto, kan du vælge en ekstra fordel.

Få mere info eller henvis til primekonto.dk

Prøv også…

 • Deltag i sjove spil med præmier:  2.077.681 spillere vandt præmier i 2020. 
 • Læs Samvirke digitalt: Samvirke udkommer hver måned og har over 1,1 mio. læsere. Som medlem kan du hente bladet gratis i butikken, men nu kan du også læse Samvirke på din telefon eller tablet, så snart det udkommer. 

2: Bestyrelsens arbejde mv 

Mange bliver tit overraskede over at høre, at der står lokale kræfter bag Coops butikker, og at vi er valgt af medlemmerne i lokalsamfundet. 

Idag består bestyrelsen består af. 

Rikke Sunding

Pia Willumsen

Gitte Willumsen

Helle Rosbjørn Eriksen

Karen Karlebjerg 

Johnny Petersen

Martin Oleander

Lone Oleander

Siw Mathiassen

Brian Mathiassen

Fra butikken har vi Tanja som medarbejder repræsentant og Daniel som er vores butiksuddeler.  

Vi har i 2019 afholdt 10 bestyrelses møder samt en række udvalgsmøde 

I 2020 holdt vi også 10 møder samt et par møder med foreningskonsulenten 

Vores bestyrelse arbejder også på 

 • at styrke fællesskabet i vores by/lokalområde 
 • at udvikle vores butik som indkøbssted  
 • at styrke Coops arbejde med ansvarligt forbrug 

2019 var året hvor der virkelig kom gang i bestyrelsesarbejdet og hvor butikken gjorde et stor forskel lokalt. 

Vi var idetager til flere af byens arrangementer. Her udover deltog vi også i de fleste arrangementer i Terslev. Alt i alt var vi med til:

 • Madfællesskaber 
 • Lokal Markeds og loppe dag
 • Smag på dagligdagen
 • Terslev vinen
 • Lokal sympati
 • Sundhedsprojekt – Gør Terslev sund – Morten Elsøe
 • Kundeaften
 • Fastelavn
 • Sankt Hans
 • Oktoberfest 
 • Halloween
 • Juletræstænding
 • Juletræsfest
 • Julesokker
 • Banko

Appen, Scan og betalt. Her gjorde bestyrelsen en indsats for at udbrede kendskabet til denne. 

Alt i alt var 2019 et meget aktivet år for vores dejlig Dagli´ brugs og for bestyrelsen. 

Et kæmpe stort tak for indsatsen alle sammen. 

2020 begynder godt. vi fik gennemført det store sundhedsprojekt. Hvor vi begynder med et stort Kick Off arrangement, hvor vi fik besøg af Morten Elsøe. For der efter at gå, løb, cyklede og trænede fitness sammen i hele februar måned. 1000 tak til alle de frivillige instruktører og til alle jer der deltog. 

Også kom d. 11. marts hvor alt bare blev anderledes. Alt bestyrelses arbejdet blev aflyst. Alle vores arrangementer blev aflyst. Årsmødet 2020 blev aflyst. Med andre ord 2020 blev et år hvor ingen ting var som det plejer. 

Det største arbejder har været at sørger for at butikkens hylder var fyldte. Hvilket i perioder har været svært. Samt at forsøge at skaffe gode tilbud hjem til butikken og til Ja tak tilbud. 

Når står vi så i april 2021 og corona restrektionerne er fortsat over os. Vi passer på os selv og hinanden. Fortsæt med det, så gør vi en forskal og gør hvad vi kan for at få vores dagligdag tilbage igen.

Coop har et levende medlemsdemokrati med aktive bestyrelser over hele landet. 

Alle Coops medlemmer har mulighed for at engagere sig og få indflydelse på Coop og arbejdet i andelsforeningen.

Hvis du vil vide mere om dine muligheder for at gøre en forskel på lokalt eller nationalt plan, så kontakt os i bestyrelsen eller besøg hjemmesiden forening.coop.dk 

2021-22

Nye ansvarlige initiativer i Coop

Noget af det, vi kan være stolte af som medlemsejet virksomhed er, at Coop – og dengang vi hed FDB – altid har været bannerfører for ansvarlighed. Vi var de første i verden til at tage økologi ind i dagligvarehandlen. Og vi går forrest i kampen mod farlig kemi, hvor vi gør, hvad vi kan, for at holde problematiske stoffer væk fra hylderne. 

Vi vil fortsat være Danmarks mest ansvarlige dagligvarevirksomhed. Og i 2020 blev Coop kåret som Danmarks mest bæredygtige brand for tredje år i træk. 

Her er nogle af de nye, grønne tiltag, vi er lykkedes med i det seneste år – blandt andet en ny klimaberegner og den første af flere folkeskove, som skal give mere skov og natur i Danmark og drives demokratisk som resten af Coop.  

Her er et udvalg af de resultater i 2020, som vi er allermest stolte af:

Danmarks mest bæredygtige brand – for tredje år i træk

For tredje år i træk vandt Coop prisen som det mest bæredygtige brand i Danmark. Prisen blev uddelt af Europas største brandanalyse om bæredygtighed (Sustainable Brand Index). Forbrugerne lagde især vægt på Coops indsats for mere økologi og færre kemikalier.

Butikkernes plastaffald genanvendt til nye poser

Coops butikker modtager hver dag varer, som er pakket ind i plastfolie, der beskytter dem under transporten. Det bliver til over 600 tons plast om året. I 2020 etablerede Coop et lukket system til det plastaffald, som bliver kørt direkte til plastproducenten og genanvendt til nye poser. Projektet bidrager til målet om at reducere brugen af ny plastik med 25 procent i 2025.

Klimafunding: 700.000 til grøn omstilling
Coop Crowdfunding gennemførte sammen med Danmarks grønne tænketank CONCITO Coop Klimafunding, der skal hjælpe danske producenter med at klimaoptimere deres virksomhed. Initiativet giver danskerne mulighed for at gøre en forskel her og nu og støtte op om de producenter, der kan og vil den grønne omstilling.
Coop Klimafunding rejste næsten 700.000 kr. gennem 14 projekter – i alt fra økologisk kokosmælk til danskproduceret bælgfrugt – og bliver gentaget i 2021 med forhåbentlig endnu flere virksomheder.

Dagli’Brugsen droppede husstandsomdelt tilbudsavis

1. januar 2020 droppede alle 310 de Dagli’Brugsen den trykte tilbudsavis. Det reducerer udledningen af CO2. Faktisk udleder produktionen af tilbudsaviser i Danmark hvert år mere end 300.000 tons CO2. Coop arbejder derfor på, at hele dagligvarehandlen omstiller til digitale tilbudskanaler.

Indsæt billede af tilbudsavis fra dagli’brugsen

Donationer og velgørenhed satte rekord

Coronakrisen betød, at kunder og medlemmer i endnu højere grad rakte ud til dem, der havde brug for hjælp, både herhjemme og ude i verden. 

Således meldte 11.000 frivillige sig via Coops platforme til Røde Kors’ Hjælpenetværk under nedlukningen. Vores kunder støttede flittigt indsamlinger til bl.a. Hjerteforeningen, Røde Kors, Mødrehjælpen og Coop Folkeskove med i alt 10.380.064 kr., hvilket er over 2,5 mio. kr. mere end i 2019.

En mio. måltider reddet fra skraldespanden

Siden 2017 har brugerne af Too Good To Go-appen kunnet købe billig overskudsmad fra Coops butikker. I 2020 rundede det samarbejde en million måltider, der således endte på danskernes middagsbord i stedet for i skraldespanden.

Coop app’en fik en klimaberegner

Hvor meget påvirker mine indkøb mon klimaet? Ligger jeg over eller under gennemsnittet? Disse og flere andre spørgsmål kan du som medlem nu få svar på i Coop app’en. Klimaberegneren viser også, hvilke dele af forbruget der har den største udledning, og hvilke varer der ikke udleder så meget CO2. Mere end 300.000 medlemmer brugte beregneren i 2020.

Mere skov og natur i Danmark

I foråret 2020 købte Coop Folkeskove det første areal på 113 hektarer ved Idomlund og Storå vest for Holstebro. 

Formålet med Coop Folkeskove er at skabe ny natur i Danmark, der bidrager til øget biodiversitet, beskytter drikkevandet, skaber rekreative fællesarealer og forbedrer klimaet. 

I efteråret 2020 blev det muligt for danskerne at støtte projektet om mere skov og natur i Danmark. Danskerne kan bidrage med skovbeviser fra 50 kr. stykket, hvorved man skaber ca. 3 m2 ny skov og natur. Skovbeviserne fås på www.coopfolkeskove.dk, og alle bidrag går ubeskåret til Coop Folkeskove A/S. I løbet af dette forår vil det blive muligt at støtte Coops folkeskove ved pantautomaterne i flere butikker.

Ligesom resten af Coop skal skovene drives demokratisk, og derfor blev det første lokale skovråd nedsat i december med udvalgte foreninger og Coop-medlemmer fra de fem Coop-butikker i Holstebro Kommune, som havde ansøgt om at blive en del af skovrådet.

4: Fremtidsplaner 

Til at begynde med vil vi bare over alle disse Corona restriktioner. Så vi sammen kan få gang i alle vores aktiviteter igen. Det ser vi frem til. Så vi kan leve op til byens slogan. Den mest social by, syd for Køge 🙂 

5: Invitere til dialog med medlemmerne

Vi vil i bestyrelsen rigtig gerne høre, hvad I som medlemmer mener om vores indsats og om butikken. 

Som bestyrelse er vi valgt til at være jeres repræsentanter i butikken, og jo mere input vi får fra jer, jo mere kan vi være opmærksomme på, hvad der er vigtigt for jer, og bedre varetage jeres interesser som medejere. 

Hvis du har en konkret idé til en aktivitet i butikken, brænder for en sag eller et samarbejde omkring lokale råvarer eller fællesskaber omkring mad til glæde og gavn for vores lokalsamfund/by/område, så kontakt os, så tager vi en snak om det. 

MULIGHED FOR INVOLVERING AF MEDLEMMERNE TRODS ONLINEMØDE:

Selvom vi ikke kan mødes fysisk i denne tid, så vil vi gerne give dig som medlem noget at skulle ha’ sagt.

Havde vi holdt et traditionelt møde, ville du have fået en dækkeserviet på din plads, med mulighed for at skrive dit input, dine idéer eller andre kommentarer til os i bestyrelsen. Det er desværre ikke muligt. 

I stedet for, vil vi gerne: opfordre deltagerne på mødet til at hente en dækkeserviet næste gang, de handler og returnere med Jeres svar, til personalet i butikken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]